Nyhet

Yokohama officiell däckleverantör till STCC

Däcktillverkaren Yokohama är tillbaka i STCC efter en säsongs uppehåll. Yokohama Grande Finale Mantorp Park blir namnet på årets finalrace i STCC som körs den 19-20 september.
–  Vi ser fram emot att få samarbeta med STCC-teamen och leverera däck till Skandinaviens mest prestigefyllda racingklass, säger Göran Bengtsson, General Manager för Yokohama i Sverige. Motorsporten är en miljö som ställer höga krav på service, prestanda och kvalitet. För oss är det en viktig arena att inte bara synas på, vi lär oss enormt mycket om våra produkter, något som också kommer den vanliga konsumenten tillgodo i slutänden.
Yokohama, som var officiell däckleverantör till STCC mellan åren 2009 till 2012 valde frivilligt att stå över säsongen 2013 för att möjliggöra en lösning på den turbulenta situation som hade uppstått i svensk elitracing med två konkurrerande serier.
–  För oss var det enkelt – vi valde att se till det bästa för svensk motorsport på lång sikt och därför valde vi att inte stå i vägen för en lösning, säger Göran Bengtsson. Nu är vi tillbaka och det känns väldigt spännande att vara med i hetluften igen.
Årets STCC-säsong startar den 9-10 maj på Ring Knutstorp.
 
STCC
Foto: STCC